Odchudzanie z cateringiem dietetycznym krok po kroku

Odchudzanie wymaga silnej woli, motywacji, cierpliwości i oczywiście realnych działań wdrożonych w życie codzienne. Samodzielnie podejmowane decyzje nie zawsze są dobrymi, a pomoc dietetyka czy trenera osobistego, może być niewystarczającą. By mieć pewność, że faktycznie uda się uporać ze zbędnymi kilogramami, ale bez efektu jo-jo, warto postawić na catering dietetyczny.

Waga posiłków – metaforyczna i dosłowna

Ile waży mój obiad, a ile kolacja? Co z liczbą kalorii i podziałem talerza na poszczególne grupy produktów, które powinny się na nim znaleźć? Jedzenie, które serwujemy sobie każdego dnia, to waga realna, czyli liczba gramów przekładających się na kalorie i nie tylko. To również waga metaforyczna, a mianowicie istota wartości i sensowności komponowania danego jadłospisu. Brak wiedzy, czasu i doświadczenia sprawia, że nawet wtedy, gdy mamy dużo motywacji i silnej woli, efekty mogą nie przychodzić.

Samodzielne układanie codziennego jadłospisu jest kiepskim pomysłem. Zdecydowanie lepiej skorzystać z propozycji dietetyka. Bywa i tak, że trudno w swoim otoczeniu znaleźć osobę godną polecenia, która ułoży naprawdę sensowną i wartościową dietę. Poza tym wciąż nie eliminujemy problemu, jakim jest trudność w wygospodarowaniu czasu na zakupy i gotowanie. To właśnie na tę okazję powstała usługa, jaką jest przykładowo catering dietetyczny z https://www.eatzone.pl/. Gotowe posiłki na cały dzień, dietetyczne, niskokaloryczne, także z uwzględnieniem ewentualnych alergii pokarmowych bądź preferencji. Można? Można!

Zalety odchudzania z dietą pudełkową

Czy cena w pierwszej chwili nie wydaje się nam być zbyt wysoką za to, że ktoś dowiezie posiłki na cały dzień, które możemy zrobić samodzielnie? Pozornie tak, bo kwoty niekiedy przekraczające 1000 zł nie należą do wydatków z cyklu przyjemności wydawania kieszonkowego. Żyjemy jednak w czasach, gdy każda minuta, godzina poświęcona na zakupy i gotowanie, zaczyna ciążyć. Nie nadążamy z potrzebami zdrowego jadłospisu, bo przecież ten opiera się między innymi na zasadach regularnych posiłków, co 3-4 godziny. Ledwo skończymy przyrządzać jedno danie, zjemy i posprzątamy, zostaje niewiele czasu, by znów musieć udać się do kuchni.

Catering dietetyczny to zatem „kupno” zdrowia, racjonalnego jadłospisu, posiłków komponowanych ze świeżych i wartościowych produktów, a poza tym niebywały komfort. Czas, który dotąd trwoniliśmy na stanie w kolejkach w dużych marketach, dojazdy i podejmowane próby ugotowania niekiedy złożonych posiłków, przeznaczmy na odpoczynek, pracę, rodzinę i inne obowiązki, których nie możemy zarzucić. Ta cała otoczka to również pieniądz, który zostaje w kieszeni. Możemy zatem odchudzać się dzięki diecie pudełkowej, niekoniecznie tak kosztownej, jak to się wydaje w pierwszej chwili. Zalety to wspomniane świeże produkty, często nabywane od lokalnych dostawców i urozmaicone posiłki, które się nie nudzą.

Jeśli zależy nam na uporaniu się z nadmiarem kilogramów, ale nie na chwilę i z gwarancją efektu jo-jo, catering dietetyczny staje się słusznym wyborem i wartym każdej złotówki.

 

Materiał zewnętrzny