Wegański pasztet – przysmak nie tylko dla wegetarian i wegan

Codzienna dieta powinna obfitować w pełnowartościowe produkty, które dostarczą do organizmu niezbędnych substancji odżywczych i umożliwią mu prawidłowe funkcjonowanie. I choć w lokalnych sklepach czy delikatesach nie tak łatwo znaleźć wyroby, które będą nie tylko zdrowe, ale też smaczne, pasztety warzywne Lovege stanowią spełnią oba te wymagania. Sprawdzą się w codziennej diecie każdej osoby, niezależnie od jej preferencji, bo są po prostu pyszne. Dzięki naturalnemu, roślinnemu składowi pasztety z warzyw mogą wpleść w swój jadłospis także osoby, które unikają glutenu. Pasztety warzywne to doskonałe źródło cennych składników, jak chociażby błonnika czy kwasu foliowego, a przy tym bardzo smaczny produkt, dlatego chętnie sięgają po niego również osoby, które na co dzień nie stronią od produktów mięsnych.

Pasztet wegański – naturalna receptura i bogactwo witamin

Ze względu na swój naturalny skład, produkty bez substancji konserwujących, sztucznych barwników, glutaminianów i emulgatorów, są najbardziej cenione przez konsumentów. Pasztety warzywne Lovege spełniają ten warunek, bo to produkty w całości pochodzenia roślinnego, bez dodatkowych wspomagaczy w składzie. Są nie tylko zdrowe, ale też smaczne – ich wyjątkowa receptura opiera się na najwyższej jakości składnikach ze szczyptą kurkumy.

Zdrowe pasztety Lovege: https://www.sante.pl/kategoria-produktow/pasztety-weganskie/ powstają zgodnie z zasadami Kuchni Pięciu Przemian. To wywodząca się z medycyny chińskiej filozofia, zgodnie z którą zmiany zachodzące w przyrodzie powinny znaleźć odzwierciedlenie w codziennym jadłospisie. Dania tworzone według tych zasad są smaczniejsze i lepiej przyswajalne, a przy tym wykazują wyższą bioenergię. Co ważne, pasztety Lovege to doskonałe źródło błonnika, kwasu foliowego i minerałów. Wszystkie dostępne rodzaje, czyli:

  • z żurawiną,
  • z soczewicą,
  • z ciecierzycą,
  • z pieczarkami,
  • z fasolą i pestkami dyni,
  • z cebulą,

dostarczają do organizmu porządną porcję błonnika, który reguluje pracę układu trawiennego. Dodatkowo obfitują w kwas foliowy oraz inne składniki mineralne.

Pasztet warzywny – smaczny produkt dla każdego

Weganie i wegetarianie, ze względu na ograniczenia w diecie, muszą poszukiwać produktów, za pomocą których dostarczą do organizmu wszystkich niezbędnych składników. Żeby dieta była odpowiednio zbilansowana, powinni sięgać po pełnowartościowe artykuły spożywcze o bogatym składzie, jak np. zdrowe pasztety roślinne. To produkty dostarczające błonnika, który wspomaga pracę układu trawiennego; manganu, który pozytywnie wpływa na prawidłowy metabolizm energetyczny oraz kwasu foliowego, który pozwala utrzymać prawidłowe funkcje psychologiczne oraz wspiera działanie układu odpornościowego. Obecność w składzie wspomnianych substancji odżywczych powoduje, że pasztety z warzyw bez obaw można wprowadzić do codziennej diety wegetarian i wegan. Coraz chętniej sięgają po nie również osoby, które nie stroną od produktów mięsnych. Wszystko dlatego, że oferowane produkty są nie tylko zdrowe, ale też smaczne. Połączone z tradycyjnym pieczywem lub jego chrupką wersją, smakują naprawdę świetnie.

Jakość pasztetów Lovege potwierdza zdobyty certyfikat ViVa Vege, czyli Certyfikat Vege dla wegetarian i wegan. Jest to szczególnie ważne wyróżnienie, bo żeby je otrzymać, należy spełnić szereg wymagających kryteriów:

  • skład produktu musi być w całości pochodzenia roślinnego,
  • wyrób nie może zawierać organizmów modyfikowanych genetycznie,
  • składniki mogą pochodzić jedynie z upraw, na których nie były stosowane stymulatory wzrostu,
  • podczas produkcji artykuły spożywcze nie mogą mieć styczności z wyrobami niewegańskimi.

Pasztety z warzyw Sante spełniają wszystkie wymienione kryteria, dlatego bez trudu udało im się uzyskać prestiżowy certyfikat, potwierdzający ich wysoką jakość.

Pasztety roślinne to zdrowe i smaczne produkty, które powinny znaleźć się w diecie każdego, świadomego konsumenta, który poszukuje produktów o naturalnym składzie i oryginalnym, pysznym smaku.

 

Materiał zewnętrzny